Konya Etli Ekmek

Konya Etli Ekmek

Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde yaptıklarınızda çok lezzetli olacaktır. Hazırlayacağınız etli ekmeğin lezzetli olması için, önce hamurunun ince açılması gerekir. Her etli ekmekte gerektiği kadar et ve sebze kullanılmalıdır. Hamurları elinizle ince ve uzun bir şekilde açmalısınız. Eskiden etli ekmeğin eti elde iki bıçakla doğranmaktaydı, şimdilerde et makinede çekilerek kullanılıyor. Konya'da buna bıçak arası, etin peynirle karıştırılmasıyla yapılan etli ekmeğe ise mevlana adı verilmektedir. Yemeğinizi sadece etle değil, peynir ve ıspanak gibi harçlarla hazırlayabilirsiniz. Bu tarif o kadar fazla tanınmıştır ki, başka şehirlerde bile bunu pişiren yerler açılmıştır. Biz de bu güzel tarifi kendimiz yapmaya çalışalım.

Konya etli ekmek için gerekli olan malzemeler

  • 200 gram bıçak arası et (Etin kuzu kaburga, arka buttan ya da koyunun sırtı ile yağlı but bölümünden hazırlanması gerekiyor.)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Bir demet maydanoz
  • Bir tane ekmek hamuru (arzu ederseniz evde kendiniz mayalı hamur hazırlayabilirsiniz)
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Konya etli etmek yapımı

Etli ekmeğin iç malzemesini hazırlamak için önce kuru soğanları çok küçük doğrayın. Aynı şekilde domateslerin kabuklarını soyarak, biberlerin çekirdeklerini ayıklayarak küçük şekilde doğrayın. Bunların içine maydanozların saplarını ayıklayarak incecik kıyın. Malzemelerin hepsi en küçük şekilde doğranmalıdır. Robotla yapmayı tercih etmemelisiniz. Bu şekilde malzemeler çok sulanacak ve lezzetleri farklılaşacaktır. Daha sonra içine karabiber ve tuz ilave edin. En son bıçak arası etinizi malzemeye ilave edin. Ekmek hamurunu iki parçaya ayırın. Bunları pide şeklinde elinizde açın. Üzerine hazırladığınız iç harcından yayın. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında etli ekmekleri 20 dakika kadar pişirmeniz yeterlidir. Dikkat etmeniz gereken, etli ekmeğin fazla kızarmamasıdır. Fırından çıkardıktan sonra etli pidelerin üzerine biraz tereyağı sürmelisiniz. Konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz. Etli ekmeği ister bütün olarak, isterseniz dilimler halinde servise hazır hale getirebilirsiniz. Yanında şalgam ya da ayran ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Son Güncelleme : 04.12.2018 00:35:48

Konya Etli Ekmek Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Konya Etli Ekmek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Etli Mantı Tarifi
Etli Mantı Tarifi
Etli mantı tarifi, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Yöresel olarak yapımı ve adı biraz farklılık gösterse de, yemeğin ana malzemeleri hiç değişmiyor. İç malzemesi olarak et, kıyma, patates, peynir, ıspanak gibi malzemelerden hazırlan...
Etli Ekmek
Etli Ekmek
Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazırlanması gerekiyor. Ancak biz evlerde bunu kolay yapamayacağımızdan hazır kıymayla hazırlayacağız. ...
Etli Pide
Etli Pide
Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneyebilirsiniz. Hem siz, hem de konuklarınız için güzel bir seçenek olacaktır. Et ve hamurun birbiriyl...
Etli Sebze Yemekleri
Etli Sebze Yemekleri
Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve zengin lif kaynaklarının, ette bulunan protein ile birlikte vücuda alınmasının sayısız faydası bulu...
Etli Pilav
Etli Pilav
Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanmayı geciktiren pirinç, sağlığa sayısız faydalar sunuyor. Tüm dünya mutfaklarının vazgeçilmez bir b...
Etli Çorba
Etli Çorba
Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat malzemeli ve çok değişik besinlerden oluşan çorba çeşitlerinin yanında, etli yapılan çorbaların yeri...
Etli Bulgur Pilavı
Etli Bulgur Pilavı
Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sisteminin rahatlatılmasına, kanserden korunmamıza yardımı olmasına ve kan şekerini yükseltmemesine kadar s...
Etli Patates Yemeği
Etli Patates Yemeği
Etli patates yemeği, hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da, yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. Patates tüketimine özellikle kış aylarında önem verirseniz, ihtiyacınız olan C vitamininin çoğunu...
Etli Sarma
Etli Sarma
Etli sarma, mutfağımızın en güzel yemekleri arasında yer almaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesinin keyifli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Bu yemeği ağzınızın tadıyla yemeği isterseniz, mutlaka sarma yaparken kullanacağınız yapraklar...
Etli Biber Dolması
Etli Biber Dolması
Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor. Yani zeytinyağlı dolma yaparken gibi pirincini fa...
Etli Lahana Sarması
Etli Lahana Sarması
Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsiniz. Bu faydalı sebze...
Etli Kuru Fasulye
Etli Kuru Fasulye
Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin yanında salata olara...

 

Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Etli Çorba
Etli Bulgur Pilavı
Etli Patates Yemeği
Etli Sarma
Etli Biber Dolması
Etli Lahana Sarması
Etli Kuru Fasulye
Etli Nohut
Etli Bamya
Konya Etli Ekmek
Kastamonu Etli Ekmek
Etli Güveç
Fırında Etli Patlıcan
Fırında Etli Güveç Tarifi
Etli Enginar
Fırında Etli Patates
Etli Yahni
Etli Köfte Tarifi
Etli Yaprak Sarması
Et Yemekleri
Etli Taze Fasulye
Etli Pırasa Yemeği
Etli Patlıcan Yemeği
Etli Patlıcan Kebabı
Etli Kabak Dolması
Popüler İçerik
Etli Nohut
Etli Nohut
Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın ...
Etli Bamya
Etli Bamya
Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylar...
Kastamonu Etli Ekmek
Kastamonu Etli Ekmek
Kastamonu etli ekmek, Kastamonu şehrimize has güzel bir et ekmeği tarifidir. Bu isim zaman içinde etli ekmek olarak değişime uğramıştır. Eskiden et dö...
Etli Güveç
Etli Güveç
Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğde...
Fırında Etli Patlıcan
Fırında Etli Patlıcan
Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebi...
Fırında Etli Güveç Tarifi
Fırında Etli Güveç Tarifi
Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde, i...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018