Etli Patates Yemeği



Etli patates yemeği, hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da, yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. Patates tüketimine özellikle kış aylarında önem verirseniz, ihtiyacınız olan C vitamininin çoğunu karşılayabilirsiniz. Bir tane patates günlük C vitamini ihtiyacınızın, üçte birini karşılamaktadır. Cilt güzelliğinden, kalp ve damar sağlığınıza, cinsel hayatınızdan, sindirim sorunlarına kadar faydalı olan bu sebzeyi, fırsat buldukça tüketebilirsiniz. Ancak diyet yapanların biraz dikkat etmesi gerekir. Glisemik indeksi yüksek bir besin olduğundan, kan şekerinizi hızla yükseltebilir. Yine de bu sebzenin oldukça fazla faydası var. Kızartma olarak tüketmedikten sonra, sağlık için çok faydalıdır. Yanında biraz turşu ve pilavla birlikte, güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Dilerseniz etli patates yemeğini hazırlamaya başlayalım.

Etli patates yemeği için gerekli olan malzemeler

  • 6 tane orta boy patates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 250 gram kuşbaşı dana eti
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (Yaz aylarında bu yemeği yaparsanız 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 adet domates rendesi kullanın)
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 diş sarımsak

Etli patates yemeği yapımı

  • Yemeği hazırlamaya patateslerin kabuklarını soyarak başlayın.
    Etli Patates Yemeği

    Patatesleri soyduktan sonra, kararmaması için su dolu bir kabın içine koyun.
  • Dana etini istediğiniz büyüklükte kuşbaşı olarak doğrayın. Etlerin fazla yağlı olmamasına dikkat ediniz. Orta yağlı olması yeterli. Bir tencerenin içine koyduğunuz etleri yarım çay bardağı suyla birlikte, kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken etlere sızma zeytinyağını ilave ederek, biraz kavurun.
  • Kavrulan etlerin içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve sarımsağı ilave ederek, kavurmaya devam edin.
  • Kavrulmuş malzemenin içine domates salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Bu arada suyu içinde bekleyen patatesleri sudan çıkararak, yemeklik olarak doğrayın. Bunları kavrulan iç harcının içine koyarak 2-3 dakika birlikte kavurun. Yemeğin içine sıcak su ve tuzu ilave edin. Bu şekilde kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirmeniz yeterli. Biliyorsunuz patates yemeği suyu çekebilir. Yemeğin suyu azalırsa, biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Yemeğiniz piştikten sonra, ağzını açmadan 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:42:46





Etli Patates Yemeği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Patates Yemeği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017