Etli Ekmek



Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazırlanması gerekiyor. Ancak biz evlerde bunu kolay yapamayacağımızdan hazır kıymayla hazırlayacağız. Bu yörelerde zırh adı verilen keskin bir bıçakla hazırlanan etin, fazla ezilmemesi nedeniyle daha lezzetli bir etli ekmek yapılmaktadır. Hazırlanan iç malzemesi hamurun üzerine yayılarak, fırında pişirilir. Hamurları uzun açılan etli ekmek, tahtalar üzerinde dilimlenerek servis edilir. Bu bizim bildiğimiz pideden çok farklı bir lezzettir. Yanında ayranla birlikte sıcak olarak yenirse, oldukça güzel olur. Dilerseniz etli ekmeği bizde evlerimizde yapmaya çalışalım.

Etli ekmek için gerekli olan malzemeler

Hamuru için

  • 20 gram yaş maya
  • 2 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Alabildiği kadar elenmiş un (Ölçü yaklaşık olarak 4 bardak un almaktadır)

İç harcı için

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeterince tuz ve karabiber

Etli ekmek yapımı

Önce mayalı hamuru hazırlamamız gerekir.

Etli Ekmek

Bunun için yoğurma kabının içine unumuzu koyalım. Ortasını açarak toz şekerle birlikte eritmiş olduğumuz yaş mayayı dökelim. Tuzunu ve suyu ilave ederek, hamuru yoğurmaya başlayalım. İstediğimiz kıvama gelen hamuru mayalanması için, üzerine nemli bir bez örterek, uygun bir yere kaldıralım. Bizde bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Kuru soğanları, yeşil biberleri, domatesleri çok ince şekilde doğrayalım. Çok ince doğrayamayacaksınız, robotla bunu halledebilirsiniz. İçine ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edelim. En son kıymayı ilave ederek, içine 3-4 yemek kaşığı su koyalım. İç malzemesini iyice karıştıralım. Mayalanmış olan hamurumuzu tezgahın üstüne alalım. Hamurlardan parçalar kopararak, uzunlamasına açalım. İçine iç malzemesinden koyalım. Hazırlanan etli ekmekleri, önceden 220 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirelim. Etli ekmeklerin fazla yanmamasına dikkat edin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini altlı üstlü mümkünse tereyağı ile yağlayın. Pişen etli ekmekleri konuklarınıza yanında ayranla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:38:18





Etli Ekmek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Ekmek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017