Etli Pilav



Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanmayı geciktiren pirinç, sağlığa sayısız faydalar sunuyor. Tüm dünya mutfaklarının vazgeçilmez bir besin kaynağıdır. Sodyum, yağ ve kolesterol içermediğinden dolayı tüketilmesi tavsiye ediliyor. İçinde bulunan çözünmez lifler sebebiyle vücutta kanserli hücrelerin gelişimini önlemektedir. İster etli yemeklerin yanında, ister zeytinyağlı yemeklerle birlikte tüketilecek olan pilav çeşitleri sofraları zenginleştiriyor. Şeker hastalarının pilavı fazla tüketmesini tavsiye etmiyoruz. Çünkü kan şekerinin yükselmesine sebep olabilir. Bu açıklamalardan sonra, etli pilav tarifimizi hazırlamaya başlayabiliriz.

Etli pilav için gerekli olan malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Arzu edilirse bir tane et bulyon

Etli pilav yapımı

Pilavımızı hazırlamak için önce pirincimizi sıcak suyla kabartmamız gerekiyor. Bir kabın içine koyduğunuz yeteri kadar sıcak suya bir tutam tuz atarak, pirinçleri koyalım.

Etli Pilav

Pirinçler kabarırken, bizde iç malzememizi hazırlamaya başlayalım. Pilav tenceresinin içine kuru soğanı çok ince yemeklik olarak doğrayalım. İçine tereyağı koyarak ateşte soğanları kavurmaya başlayalım. Ardından küçük kuşbaşı biçiminde doğranmış kuzu etlerini koyarak, kavurmaya devam edelim. Ateşin altını kısarak, etin kendi suyuyla iyice yumuşamasını sağlayalım. Suyunu çekmiş ve pişmiş olan etlerin içine iki su bardağı sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Bu arada pirinçlerin suyunu süzelim. Tencerede olan etlerin içine atalım. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra, tencereye iki bardak sıcak su ilave edelim. Arzu ederseniz et bulyonu şimdi ilave edebilirsiniz. Ocağın altını kısarak pilavı pişmeye bırakalım. Pirinçler suyunu çekince etli pilavımız pişmiş demektir. Pilavımız etle birlikte piştiğinden, rengi biraz sarımsı olacaktır. Bunun nedeni etin suyunu içine çektiğinden dolayıdır. Arzu ederseniz eti ayrı pişirerek, pilava edebilirsiniz. Bu şekilde rengi beyaz olacaktır. Biz etlerle birlikte pişirmenizi tavsiye ederiz. Böyle daha lezzetli bir etli pilav yiyebilirsiniz. Pilavınızı on dakika kadar demlendikten sonra, konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:40:12





Etli Pilav Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Pilav"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017