Etli Sebze Yemekleri



Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve zengin lif kaynaklarının, ette bulunan protein ile birlikte vücuda alınmasının sayısız faydası bulunmaktadır. Bu şekilde dengeli ve sağlıklı beslenmenin temelleri atılmaktadır. İnsanları doğru beslenme düzenine alıştıran bu yemekler, çok sayıda hastalığı önlemektedir.

Ülkemiz zengin bir sebze çeşidine sahiptir. Bu sebzelerin içinde oldukça fazla sayıda etle birlikte pişirilen sebze bulunmaktadır. Bunların arasında dolma çeşitleri, yemek çeşitleri, çorbalar yer almaktadır. Pişirilen etli sebze yemekleri hem parça etle, hem de etten çekilen kıymayla hazırlanmaktadır. Her sebzenin parça etle ya da kıymayla pişirilen yemeğinin ayrı bir lezzeti bulunmaktadır. Sebzelerin vitamin ve mineraller açısından hücreleri koruyan antioksidan içermesi, etin sayısız faydasıyla birleşmesiyle, etli sebze yemekleri sağlık açısından önemli bir yere sahip oluyor. Vücudun sindirim ve sinir sisteminin düzenli olarak çalışması için, bu yemeklerin sağlıklı olarak pişirilmesi gerekir.

Etli sebze yemekleri pişirilirken kayıpların önlenmesi için neler yapılmalıdır?

  • Yemeklerin içinde kullanılacak sebzeler, ezik ve zarar görmüş olmamalıdır.
  • Pişirilen yemeğin içindeki sebzelerin doğal rengini ve içindeki faydalı vitamin ile minerallerin kaybolmaması için, pişirme süresi kısa tutulmalıdır.
    Etli Sebze Yemekleri

    /li>
  • Yemekler pişirilirken, ağızları mümkün olduğu kadar az açılmalı, oksidasyon sağlanmalıdır.
  • Yemeğin içine koyulacak sebzeler bol suyun içinde yıkanmalı, metallerle temas ettirilmemelidir.
  • Yemekler pişirilirken sebzeler pişirmeye yakın zamanda doğranmalıdır. Bıçaksız ayıklanan sebzelerin daha az vitamin kaybına uğradığı unutulmamalıdır.
  • Yemekleri uzun süre ve fazla miktarda su koyarak pişirmeyin. Bu şekilde pişirme sebzelerin şekil ve vitamin kaybına sebep olur.
  • Pişirilen yemekler sebzelerin kendi suyu ile pişirilmeye çalışılmalıdır. Çünkü yapısı gereği her sebze bol miktarda su içermektedir.
  • Pişirdiğiniz etli sebze yemeklerini fazla bekletmeden tüketmeye çalışın.
  • Yemekleri pişirirken, mümkün olduğu kadar düşük ateş tercih edilmelidir. Ağır ateşte pişirilen yemekler hem daha lezzetli olacak, hem de besin kaybına uğramayacaktır. Yüksek ateşte pişirilen yemeklerde buharlaşma ile su kaybı olacağından, sürekli olarak su ilavesi gerekecektir.
  • Yemeğin pişirilmesi sırasında, etin önce yüksek ateşte kavrulması gerekir. Daha sonra ağır ateşte kendi suyuyla pişirilmelidir. Bu etin hem lezzetini içine hapsedecek, hem de içindeki vitaminler korunacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:37:18





Etli Sebze Yemekleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Sebze Yemekleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017