Etli Pide



Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneyebilirsiniz. Hem siz, hem de konuklarınız için güzel bir seçenek olacaktır. Et ve hamurun birbiriyle olan uyumuna bu tarifte şahit olacaksınız. Ülkemizin her köşesinde severek tüketilen etli pideyi, belki dışarıda yediğiniz gibi yapamasanız bile sizin için güzel bir deneyim olacaktır. Dilerseniz birlikte tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Etli pide için gerekli olan malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gram yaş maya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeterince tuz

İç malzemesi için

  • 400 gram kuşbaşı kuzu eti ( Etin but tarafından olmalı)
  • 3 adet orta boy domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 50 gram kaşar peyniri

Etli pide yapımı

Etli pideyi hazırlamak için önce hamuru hazırlamalıyız.

Etli Pide

Bunun için yaş mayayı ılık sütün içinde eritin. Yaş maya iyice kabarana kadar bekleyin. Bu arada yoğurma kabının içine elenmiş unu koyun . Ortasını bir havuz gibi açın. İçine erittiğiniz tereyağını koyun. Ayrıca yumurtayı, ılık sütün içinde kabaran yaş mayayı ve tuzu ilave edin. Hamurun üstüne nemli bir bez örterek, ılık bir yerde mayalanmasını bekleyin. Bu arada bizde pidenin iç harcını hazırlayalım. Bir tavanın içinde tereyağını eritin. İçine çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etlerini atın. Etler kendi suyunda iyice pişene kadar bekleyin. Etlerin suyunu çekmesinden sonra içine küçük doğradığınız domatesleri ve biberleri koyun. Daha sonra tuzu ve karabiberi ilave din. Malzemeleri kavurarak pişirin. Pidenin hamuru yeteri kadar kabardıysa, onu sekiz parçaya ayırın. Her parçayı pide şeklinde açın. İçlerine hazırladığınız iç harcından yayın. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın. Fırçayla kenarlarına sıvı yağ ve yumurta sarısı karışımını sürün. 200 derecede ısıttığınız fırının içinde bütün etli pideleri pişirin. Pideleri fırından çıkarmadan önce üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirinden serpin. Etli pideleri konuklarınıza yanında ayranla birlikte ikram edin.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:38:11





Etli Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017