Etli Biber Dolması



Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yaparken gibi pirincini fazla koymamalısınız. Birde bazıları iç malzemesini kavurarak yapmayı tercih ederken, bazıları bizim yaptığımız gibi çiğden hazırlayabiliyor. Bu konuda tercih size kalmış. Nasıl arzu ederseniz, iç malzemenizi öyle hazırlayabilirsiniz. Ayrıca dolmalık biberlerin seçiminde ince olanları ve orta boy olanları tercih edin. Şimdi etli biber dolmasını hazırlamaya başlayabiliriz.

Etli biber dolması için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg orta boy dolmalık biber
  • 400 gram dana kıyma
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 3 adet olgun domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Arzu edilirse kuru nane
  • Üzerine koyacağınız sos için biraz zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı domates salçası

Etli biber dolması yapımı

  • Yemeğimizi hazırlamaya dolmalık biberlerin sap kısımlarını ayıklamakla başlayalım. Biberlerin içinde bulunan çekirdekleri temizleyelim. Daha sonra yıkayalım. Bir kevgire alarak, sularının süzülmesi sağlayalım.
    Etli Biber Dolması

    Süzülmüş olan biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın. Böyle yaparsanız dolmalarınız pişince daha lezzetli olur.
  • Şimdi dolmanın iç malzemesini hazırlamaya başlayalım. Önce kuru soğanları ince yemeklik şekilde doğrayalım. İçine maydanozu ve dere otunu doğrayalım.
  • Daha sonra pirinçleri yıkayalım ve doğranmış malzemenin içine karıştıralım.
  • İç malzemenin içine kıymayı, tuzu ve karabiberi koyalım. Domatesleri rendeleyerek malzemeye ilave edelim. Domates salçası ve sızma zeytinyağını koyarak, malzemenin hepsini karıştıralım. Etli biber dolmasının iç malzemesini hazırlamış olduk. Şimdi dolmaları doldurmaya başlayabilir.
  • Dolmalık biberlerin içine hazırlamış olduğumuz iç harcından dolduralım. Malzemeyi doldururken fazla sıkıştırmamaya dikkat edin. Pişerken pirinçler kabaracağından, dolmanız güzel olmaz.
  • Tüm dolmalık biberleri doldurduktan sonra tencereye dik olarak yerleştirin. İsterseniz biberlerin ağzını domates parçalarıyla kapatabilirsiniz. Piştikten sonra görünümü çok güzel oluyor.
  • Bir tavada zeytinyağı ve domates salçasını kızdıralım. Üzerine sıcak su ilave ederek, dolmaların üzerine gezdirelim.
  • Tencereyi yüksek ateşe koyarak, kaynayınca altını kısalım. Yarım saat kadar pişince etli biber dolması hazır hale gelecektir. Konuklarınıza servis tabağına alarak, üzerini dereotu ile süsleyip ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:42:24





Etli Biber Dolması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Biber Dolması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017