Etli Bezelye Yemeği



Etli bezelye yemeği, hem mevsimi olan yaz aylarında hem de kış döneminde rahatlıkla pişirebileceğiniz lezzetli bir tariftir. Kış aylarında derin dondurucuda saklanarak, yaz dönemi gibi taze olarak tüketilebilir. Lif içeriği yüksek olan sebzelerimizden olan bezelye, iştah açar, uyku düzenini sağlar ve insanın ruh halini düzeltir. Kan şekeri üzerinde de olumlu etkileri vardır. Ayrıca kalp hastalıklarından koruyucu, enerji veren, bazı kanser türlerinden koruyucu, karaciğer sağlığı üzerinde etkili bir sebzedir. Yemeklerde garnitür olarak ve yemeği yapılarak tüketilebilir. Ayrıca pilavla en iyi uyum sağlayan sebzelerden biridir. Yemeğini tavuklu, köfteli, kıymalı ve etli olarak pişirebilirsiniz. Ama en güzel tarifi etli olandır. Bu yüzden size etli bezelye yemeği tarifini hazırlamayı uygun bulduk. Dilerseniz yemeğimizi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Etli bezelye yemeği için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg bezelye
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Yarım demet dere otu

Etli bezelye yemeği yapımı

  • Önce bezelyeleri ayıklamamız gerekiyor.
    Etli Bezelye Yemeği

    Bezelyeleri ayıklarken yapraklarından taze olanlarının kabuklarını alarak, isterseniz yemeğin içine koyabilirsiniz. Ayıkladığınız bezelyeleri suyun içinde bekletin.
  • Uygun bir tencerenin içine kuru soğanı ve biberleri yemeklik olarak doğrayın. İçine sızma zeytinyağını koyarak, kuru soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Daha sonra kuşbaşı doğranmış kuzu etini içine atarak kavurmaya devam edin. Etiniz iyice yumuşadıktan sonra içine domates salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Malzemenin içine patatesi küp şeklinde doğrayarak ilave edin. Ardından ayıklanmış bezelyelerin suyunu süzerek içine atın. Yemeği biraz daha kavurun.
  • Şimdi yemeğin içine tuzunu ve karabiberini atın. Biraz sıcak su ilave edin. Suyu bezelyelerin üzerini geçecek kadar koyun. Ateşin altını iyice kısarak, yemeğinizin kısık ateşte pişmesini bekleyin. Yaklaşık olarak 30-40 dakikada pişmiş olacaktır.
  • Etli bezelye yemeği piştikten sonra üzerine dere otunu doğrayın. Dere otu bezelye yemeğine çok yakışıyor. Şimdi sıcak olan yemeğinizi yanında pilavla birlikte konuklarınıza sunabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:41:17





Etli Bezelye Yemeği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Bezelye Yemeği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017