Kavurma



Kavurma, genellikle kurban bayramında kesilen etlerle yapılan etlerle yapılan geleneksel bir yemek tarifimizdir. Lezzetli bir kavurma yiyebilmek için bazı püf noktalarına dikkat etmemiz gerekir. Öncelikle kavurma yapacağımız etin dinlendirilmesi gerekiyor. Fakat bayramlarda buna imkan bulunmadığından yapmamız gereken kavurmanın içine başka yağ koymadan, hayvanın kendi yağından ilave etmek olmalıdır. Kavurma kuzu etiyle yapılabildiği gibi, dana etinden de hazırlanabilir. Kavurmanın geleneksel tarifinde içinde fazla malzeme çeşidi bulunmaz. Bu yüzden sadece içine bütün bir soğan ve baharatlar konularak tatlandırılması gerekir. Kuzu etinden yapılan kavurmaya kuyruk yağından ya da iç yağından koymalıyız. İçine hiç su koymadan kavurmayı hazırlayabilir. Dana etiyle yapılan kavurmada ise önce hayvanın iç yağını eritmeli, sonra içine etleri atmalıyız. Kuzu etinden farklı olarak içine bir bardak su ilave etmeliyiz. Etleri kavururken önce yüksek ateşte kavurmalısınız. Bunun nedeni etin etrafının kabuk bağlaması ve etin suyunun dışarıya çıkmaması içindir. Bu durum etin yumuşak olmasına katkı yapmaktadır. Ayrıca tuzun servise yakın bir zamanda ilave edilmesi gerekir. Bunun nedeni etin sertleşmemesi içindir. Kavurmanızı dinlenmiş etle yaparsanız daha kolay doğrandığını ve piştiğini göreceksiniz.

Kavurma

Şimdi sizlerle birlikte güzel bir kavurma hazırlayalım.

Kavurma için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg but etinden hazırlanmış dana eti
  • Bir miktar iç yağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber gibi baharatlar

Kavurma yapımı

  • But tarafından çıkarılmış dana etini kavurmaya uygun büyüklükte doğrayın. Dananın bu bölümü kavurma için en uygun yerdir. Hem yumuşak, hem de lezzetli bir kavurma yiyebilirsiniz. Tavanın içinde iç yağını eritin. Ardından doğranmış dana etlerini içine koyarak, yüksek ateşte döndürün. Bu şekilde et karamelize olduğundan, çıtır olacak, etin suyu içinde kalacak ve sertleşmeyecektir.
  • Kuru soğanı soyup, bütün halinde etlerin içine atın. Bu şekilde birkaç dakika kavurun.
  • Kavurma işleminden sonra içine bir bardak su ilave edin. Ocağın altını iyice kısarak, kavurmanın pişmesini sağlayın.
  • Kavurmanızdaki etler kahverengileştikten ve piştikten sonra içine tuzunu, karabiberini, kekik ve kırmızı pul biberini ilave edin.
  • Pişmiş olan kavurmayı yanında pilav ve ayranla birlikte konuklarınıza servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:41:41





Kavurma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Kavurma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017