Fırında Etli Patlıcan



Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz kuzu etiyle pişirmenizdir. Bu şekilde daha lezzetli olacağını söylemeliyiz. Çünkü patlıcan çabuk pişeceğinden, kuzu etiyle aynı zamanda daha rahat pişecektir. Böyle lifli ve düşük kalorili sebzelerin her zaman tüketilmesini öneririz. Kolesterol seviyelerinde düzenleme yaptığından, kalp dostu bir sebzedir. Bu faydalı sebzeyle hazırlayacağımız yemeği beğeneceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz yemeğimizin yapımına başlayalım. 

Fırında etli patlıcan için gerekli olan malzemeler

  • Yarım kg kuzu kuşbaşı et
  • 6 adet kemer patlıcan
  • 4 tane orta boy domates
  • 6 tane sivri biber
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Kızartma için sıvı yağ 

Fırında etli patlıcan yapımı

  • Yemeğin yapımına kemer patlıcanları yıkamakla başlayın. Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak uzunlamasına soyun. Daha sonra içinde tuzlu su hazırladığınız bir kabın içine patlıcanları koyun. Burada bir süre dinlendireceğiniz patlıcanlar acı suyunu salacaktır.
  • Sizde bu arada kuru soğanları yemeklik olarak doğrayın. Kuru soğanların içine iki tane sivri biberin çekirdeklerini çıkararak doğrayın. Domateslerin üç tanesinin kabuklarını soyarak, ince yemeklik olarak doğrayın.
    Fırında Etli Patlıcan

  • Dinlenmiş olan patlıcanları kevgirin içine alarak, sularını süzdürün. Suları süzüldükten sonra, patlıcanları yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Tavanın içine kızartma yağını koyun. Kızdırdığınız yağda patlıcan dilimlerini önlü arkalı kızartın. Patlıcanların fazla kızarmaması gerekiyor. Çünkü biraz da fırında pişecek.
  • Kızaran patlıcanları fırın tesisinin içine sıralayın.
  • Başka bir tavanın içine sızma zeytinyağını koyarak, doğramış olduğunuz kuru soğanları, sivri biberleri ve sarımsakları kavurun.
  • Ardından kuşbaşı kuzu etlerini ilave edin. Tavsiyemiz kuşbaşı etleri saç kavurma yapar gibi küçük doğramanız.
  • Etler bu şekilde kavrulduktan sonra içine domates salçasını ilave edin. Malzemeleri salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Sonra doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin. Domatesler eriyene kadar pişirmeye devam edin.
  • İçine yarım demet maydanozu ince doğrayarak ilave edin. Biraz su, karabiber ve tuz ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Fırın tepsisine sıralamış olduğunuz patlıcanların üzerine, hazırladığınız etli malzemeyi dökün. Suyu azsa üzerine biraz sıcak su dökebilirsiniz. Tepsideki yemeğin üstünü kalan domates ve sivri biberlerle süsleyerek, önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Fırında etli patlıcan yemeğiniz fırında 30-40 dakika piştikten hazır hale gelecektir. Yemeğinizi yanında pilavla birlikte servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:42:53





Fırında Etli Patlıcan Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Fırında Etli Patlıcan"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017