Fırında Etli Patates



Fırında etli patates, küçük büyük herkesin severek yediği lezzetli yemeklerimizden biridir. Mide gazlarından şikayet edenlere, ülser ve gastrit sorunu olanlara patates tüketmelerini tavsiye ederiz. Aynı zamanda karaciğer ve safra kesesi sorunu olanlar patates yemelidir. Ayrıca şeker hastalarına dokunmayan bir besin olduğunu söyleyebiliriz. İçeriğinde yeteri kadar su bulunduğundan, vücudun su ihtiyacını giderecektir. Fırında etli patates yemeği yaparken ister bizim gibi patatesleri önceden kızartabilir, isterseniz çiğden koyabilirsiniz. Ayrıca yemeğinizi bizim gibi kuzu etiyle hazırlarsanız daha lezzetli olacağını söyleyebiliriz. Yemeğin içindeki baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlatabilirsiniz. Yani bizim verdiğimiz ölçüleri dilediğiniz gibi azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. Hazırlayacağınız yemeği her zaman ana yemek olarak konuklarınıza kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Şimdi birlikte yemeğimizi hazırlamaya başlayalım.

Fırında etli patates için gerekli olan malzemeler

  • 400 gram parça kuzu eti
  • 5 adet iri boy patates
  • 1 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 kase arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 7-8 adet çeri domates
  • Yeteri kadar karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 5 adet yeşil biber
  • Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber, kekik, tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı

Fırında etli patates yapımı

  • Yemeğimizi hazırlamak için, önce parça kuzu etlerini bir tencereye koyun.
    Fırında Etli Patates

    Kısık ateşte kendi suyunu salıp çekinceye kadar etleri pişirin.
  • Suyunu çeken kuzu etlerinin içine tereyağını ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı koyarak kavurun.  
  • Tavanın içine kızartma yağını koyun. Doğradığınız patatesleri ve yeşil biberleri bu yağın içinde biraz kızartın.
  • Fırın tepsisinin içine kızartmış olduğunuz patatesleri ve yeşil biberleri dizin. Bunların üzerine hazırladığınız etli karışımı döşeyin.
  • Tepsinin üzerine çeri domatesleri, tane karabiberi, tuzu, arpacık soğanları, defne yaprağını yerleştirin.
  • En son  olarak biraz kekik, kırmızı pul biberi tepsinin üzerine serpin. Bir bardak sıcak suyu domates salçası ile karıştırarak hazırladığınız yemeğin üzerine dökün. Yemeğinizi önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırına koyarak, pişirmeye başlayın.
  • Pişen yemeğinizi on dakika kadar dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:41:01





Fırında Etli Patates Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Fırında Etli Patates"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017