Fırında Etli Güveç Tarifi



Fırında etli güveç tarifi, zevkle yiyeceğiniz, tadına doyamayacağınız güveç yemekleri arasındadır. Güveçte pişirilen yemekler ister ocağın üzerinde, ister fırında olsun en lezzetli yemeklerin yaratılmasını sağlar. Yemeğe tadına veren güveç kaplarda yemeğiniz bir de fırında pişirildi mi, malzemelerin tüm lezzetini içine hapseder. Bunun sonucunda sizde lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz. Güveçte kullanacağınız sebzeleri mevsimine göre seçebilirsiniz. İçine arzu ettiğiniz baharatları damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz. Biz güveçte pişireceğimiz yemekte kuzu eti kullandık, sizler isterseniz dana etini tercih edebilirsiniz. Dilerseniz güveçte hazırlayacağımız yemeğin hazırlıklarına başlayalım.

Fırında etli güveç tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu but eti
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 tane orta boy havuç
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 adet orta boy kemer patlıcan
  • 250 gram taze fasulye
  • 4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Fırında etli güveç tarifi yapımı

Yemekte kullanacağımız kuzu etlerini biraz zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayarak, bir kaç saat bekletelim

Fırında Etli Güveç Tarifi

Güveçte yemeğimizi hazırlamak için önce güvecin içini bir fırçayla yağlayalım. Ocağın üzerinde önce güvece koyduğumuz kuzu etini, doğranmış sarımsakları ve kuru soğanları hafif soteleyelim. Daha sonra bu malzemeler en altta kalmak kaydıyla, sebzeleri pişme süresine göre üzerine yerleştireceğiz. Önce patatesleri soyalım ve doğrayalım Bunları etlerin üzerine serpelim. Güveçteki malzemelerin her katına domates, havuç, soğan ve biberlerden oluşan malzemelerden koyalım. Patatesin üzerine ayıklanmış taze fasulyeleri, onların üzerine doğranmış patlıcanları ve en son olarak kabakları yerleştirelim. Güvecin en üstüne doğranmış domateslerden yerleştirelim. En son güvecin sosunu hazırlayalım. Domates salçasını, tuz ve karabiberi biraz suyla sulandıralım. İçine sızma zeytinyağını koyalım. Karışımı güveçteki malzemelerin üzerine dökelim. Hazırladığımız güveci ocağın üzerinde biraz kaynattıktan sonra, önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyun. Güvecin ağzına ister kapağını kapatın, isterseniz alüminyum folyoyla kapatarak fırına yerleştirin. Güveçteki yemeğiniz fırında yaklaşık olarak 1,5 saatte pişecektir. Pişen yemeğinizi fırından alarak, sıcak olarak konuklarınıza servis edebilirsiniz. Yanında pilav ve yoğurt ikramı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:40:00





Fırında Etli Güveç Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Fırında Etli Güveç Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017