Etli Yahni



Etli yahni, et yemeklerinin içinde oldukça beğenilen bir tariftir. Bu yemeğin en önemli noktası, yemeğin içindeki etlerin iyi pişmesidir. Biz yemekte kuzu etini kullanmayı tercih ettik. Siz arzu ederseniz, yemeğin içinde kuşbaşı dana eti kullanabilirsiniz. Ayrıca dilediğiniz baharatı yahninin içine katabilirsiniz. Sonuçta yahninin içinde kullandığınız etin yanında, sebzeleri ve baharatı dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Eminiz her pişirdiğiniz yahni, birbirinden güzel olacaktır. Yahninin içindeki malzemeleri jülyen biçiminde doğrarsanız, piştikten sonra yemeğiniz hem damak tadınıza, hem gözünüze hitap edecektir. Dilerseniz birlikte etli yahnimizi hazırlamaya başlayalım.

Etli yahni için gerekli olan malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti (yumuşak olacağından, but etinden hazırlanmış olan kuşbaşı eti tercih edin )
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet iri boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz, kimyon ve karabiber
  • Arzu edilirse kekik (kekik et yemeklerine yakışıyor)

Etli yahni yapımı

Uygun boyda bir tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun.

Etli Yahni

İçine kuşbaşı kuzu etlerini koyarak kavurmaya başlayın. Ocağın altını kısarak etlerin suyunu salmasını ve kendi suyunda pişmesini sağlayın. Etler suyunu çekip, piştikten sonra tencerenin içine yemeklik olarak doğradığınız kuru soğanları, doğranmış havucu, yeşil biberleri ve sarımsakları ilave edin. İsterseniz malzemelerin hepsini jülyen biçimde doğrayabilirsiniz. Bu malzemelerin hepsini kavurmaya devam edin. Daha sonra içine domates ve biber salçasını ilave edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından küp şeklinde doğramış olduğunuz patatesleri ilave edin. Yemeğin içine malzemelerin biraz üstüne çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde kısık ateşte yemeği pişirin. Yemeğin pişmesinden az önce içine tuzunu, karabiberini, kimyonu ve kekiği ilave edin. Bu yemeği güveçte yapmak isterseniz, malzemelerin hepsini çiğden koyarak, ağzı kapalı olarak fırında pişirebilirsiniz. Yemeğiniz piştikten sonra, konuklarınıza sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yemeğin yanında güzel bir pilav ve yoğurt iyi gidecektir.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:39:30





Etli Yahni Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Yahni"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017