Etli Pırasa Yemeği



Etli pırasa yemeği, kış aylarında değişiklik yapmak isteyenler için tavsiye edebileceğimiz güzel bir tariftir. Biliyorsunuz kış aylarında sebze tercihi biraz kısıtlı oluyor. Bir çok insanın pırasayı fazla sevmediğini düşünüyoruz. Ancak bu sebzenin faydalarını öğrendikten sonra bu kararlarını değiştireceklerdir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktiren, içeriğindeki sülfürlü bileşikler ile kolon kanseri ve diğer kanser türleri üzerindeki olumlu etkileri, kan damarlarındaki hasarı azalttığından kalp sağlığındaki olumlu etkileri, içeriğindeki kan pıhtılaşmasını sağlayan K vitamininin varlığı bu sebzeyi ayrıcalıklı yapmaya yetiyor. Günde bir tabak pırasa tüketerek, günlük K vitamini ihtiyacınızın üçte birini karşılayabilirsiniz. Pırasanın bu faydalı olduğunu gördükten sonra, düzenli olarak tüketeceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz birlikte etli pırasa yemeğimizi hazırlamaya başlayalım.

Etli pırasa yemeği için gerekli olan malzemeler

  • 5 adet orta boy pırasa
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterince tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Etli pırasa yemeği yapımı

  • Önce pırasaları güzelce yıkayın. Uç kısımlarını kesin.
    Etli Pırasa Yemeği

    Dışta bulunan kabuklarını ayıklayın. Daha sonra verev şeklinde doğrayın.
  • Havucu ayıkladıktan sonra, aynı pırasalar gibi verev doğrayın.
  • Uygun boyda tencerenin içine kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın. Verev doğranmış havuçları da içine atın. Sızma zeytinyağını ilave ederek, kavurmaya başlayın.
  • Kuru soğanlar kavrulduktan sonra, içine kuşbaşı kuzu etlerini koyun. Birlikte kavurmaya devam edin. Yemeklerde kullandığınız kuzu etini fazla yağlı kısımlardan almayın. Mümkünse but tarafından tercih edin. Hem lezzetli olacak, hem de kolay pişecektir.
  • Etler kavrulduktan sonra, içine domates salçasını ilave ederek salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından pırasaları malzemelerin içine atın. Kısa bir süre kavurmaya devam edin. Bu aşamada yemeği fazla karıştırmayın. Çünkü pırasalara zarar verebilirsiniz.
  • Yemeğin içine çok az sıcak su ilave edin. Pırasaların mümkün olduğu kadar kendi suyuyla pişmesini sağlayın. Ateşin altını ise iyice kısın. Her yemeği kısık ateşte pişirmeyi alışkanlık haline getirin. Bu şekilde yemeklerinizin daha kolay piştiğini ve daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
  • İstediğiniz kıvamda pişen yemeği sıcak olarak konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Tabi yanında güzel bir pilavla sunarsanız, çok güzel bir ikili olacaktır.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:41:24





Etli Pırasa Yemeği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Pırasa Yemeği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017