Etli Patlıcan Yemeği



Etli patlıcan yemeği, yaz aylarının en güzel yemek tariflerinden biridir. Patlıcan mutfaklarımızda çok farklı şekillerde pişirilmektedir. Hem yemeklerimizde, hem salata tariflerimizde ayrı bir yeri vardır. Zeytinyağlısından, etlisine kadar farklı malzemelerle pişirilen patlıcanın her haliyle sevildiğini düşünüyoruz. Etli pişirdiğiniz patlıcan yemeklerinde kuzu eti kullanmanızı öneririz. Çünkü kuzu etinin pişme süresi kısa olduğundan, patlıcanla birlikte lezzeti kaybolmadan hazırlanmaktadır. Dana eti daha uzun pişme süresi istediğinden, patlıcanla birlikte pişirmek biraz zor olabilir. Patlıcan yemeklerini tam mevsiminde pişirirseniz, çekirdeksiz ve lezzetli patlıcanlar sayesinde yemeğiniz daha güzel olur. Hazırlanması kolay olan yemeğimizi, birlikte pişirmeye başlayalım.

Etli patlıcan yemeği için gerekli olan malzemeler

  • Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet büyük bostan patlıcanı
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet büyük boy domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Kuru nane
  • Yarım demet maydanoz

Etli patlıcan yemeği yapımı

Yemeği hazırlamak için kuru soğanın bir tanesini yemeklik olarak doğrayın.

Etli Patlıcan Yemeği

Diğerini daha sonra karıştıracağız. Bir tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun ve ateşte kızdırın. İçine doğradığınız soğanları atarak kavurmaya başlayın. Kuşbaşı kuzu etini soğanların içine koyarak kavurmaya devam edin. Ateşin altını kısarak, etlerin kendi suyuyla birlikte pişmesini sağlayın. Etler piştikten sonra tuzunu ve karabiberini ilave ederek, ocağın üstünden alın. Bu arada sizde patlıcanları alacalı şekilde soyun. Sonra küp şeklinde patlıcanları doğrayın. Yeşil biberleri de çekirdeklerini ayıklayarak doğrayın. Kalan bir tane kuru soğanı ve bir diş sarımsağı doğrayarak diğer malzemelerle karıştırın. Şimdi uygun bir borcamın içinde doğradığınız malzemeleri, ocakta pişirdiğiniz etleri ve diğer baharatların hepsini karıştırın. Maydanozu da ince kıyarak içine ilave edin. Bir kasenin içinde domates salçasını bir bardak suyun içinde eriterek, borcamdaki patlıcanların üzerine gezdirin. Yemeğin suyu az görünüyorsa, çok az daha ilave edebilirsiniz. Şimdi borcamın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, önceden 200 derecede ısıttığınız fırına koyun. Yemeğiniz yaklaşık olarak 40-45 dakika içinde pişmiş olacaktır. Konuklarınıza etli patlıcan yemeğini yanında cacık ve pilavla birlikte sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:40:21





Etli Patlıcan Yemeği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Patlıcan Yemeği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017