Etli Patlıcan Kebabı



Etli patlıcan kebabı, her zaman ana yemek olarak yapılabilecek lezzetli patlıcan yemeklerinden biridir. Hazırlanması son derece kolay olan yemeğin fırında pişirilmesi, daha lezzetli olmasına neden oluyor. Biliyorsunuz patlıcan çok farklı şekillerde pişirilebiliyor. İster ocakta, ister fırında, isterseniz közleyerek değişik lezzetlerini yakalamak çok kolay. Patlıcanın böreklere, yemeklere, salatalara çok yakışan bir sebze olduğunu söyleyebiliriz. Bostan patlıcanı, kemer patlıcanı, Halkapınar patlıcanı gibi çeşitleri bulunan sebzenin hepsi aynı lezzeti veriyor. Önemli olan mevsiminde tüketilmesi. Hem acımsı bir lezzeti olmuyor, hem de fazla çekirdekli olmuyor. Düşük kalorili ve bol lifli yapısıyla tüketilmesi tavsiye edilen patlıcanı, yaz mevsiminde bolca yemelisiniz. Sizlere bugün vereceğimiz tarif, kuzu etiyle fırında yapılan kebabını da beğeneceğinizi düşünüyoruz. Şimdi yemeğimizi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Etli patlıcan kebabı için gerekli olan malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 adet iri boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet çarliston biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Kızartma için sıvı yağ

Etli patlıcan kebabı

Önce patlıcanların kabuklarını alacalı olarak ayıklayalım. Bunları beklerken tuzlu suyun içinde tutmamız gerekiyor. Bu şekilde patlıcanların kararmasını önleriz. Ayrıca suyun içinde acı suyunun çıkması gerekir. Patlıcanlar suda beklerken bizde malzemeleri hazırlamaya başlayalım. Önce kuru soğanları bir kabın içine ince yemeklik olarak doğrayalım. Aynı şekilde çarliston biberlerin 2 tanesinin çekirdeklerini ayıklayarak, onları da yemeklik doğrayalım.

Etli Patlıcan Kebabı

Diğerleri yemeğin üzerine süslemek amacıyla kullanacağız. Maydanozun saplarını ayıklayarak, incecik kıyalım. Domateslerden 2 tanesinin kabuklarını soyarak, ince küp şeklinde doğrayalım. Kalan bir taneyi yemeğin üzerini süslemek için kullanacağız. Sarımsakları da dövelim. Bir tavanın içine sızma zeytinyağını koyalım. Ateşin üzerinde kızınca içine kuşbaşı kuzu etlerini atalım. Etleri güzelce kavuralım. Sonra ateşin altını kısarak, kendi suyuyla pişmesini sağlayalım. Etleri önce kavurmamızın nedeni, etin suyunun içine hapsolması içindir. Böylece lezzeti içinde kalmış olur. Suyunu çeken etlerin içine doğradığımız kuru soğanları ve çarliston biberleri ilave edelim. Bunları kavurmaya devam edelim. Ardından domates salçasını koyarak, kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra dövülmüş sarımsakları ve doğranmış domatesleri tavanın içine atalım. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek, malzemelerin bir arada pişmesini sağlayalım. En son kıyılmış maydanozları tavaya ilave ederek, karıştıralım. Yemeğin iç malzemesine biraz sıcak su koyalım. Şimdi tuzlu suyun içindeki patlıcanları çıkararak, doğrayalım. Bunları tavanın içindeki kızartma yağında fazla yakmadan kızartalım. Kızaran patlıcanları uygun bir tepsinin içine yayalım. Üzerine hazırladığımız iç malzemeyi yayalım. Tepsiniz üzerini çarliston biberler ve domatesle süsleyelim. Yemeğin suyu patlıcanlarla hemen hemen aynı seviyede olmalıdır. Eğer koyduğunuz su azsa ilave edebilirsiniz. Şimdi önceden 180 derecede ısıttığınız fırının içinde yemeği pişirebiliriz. Etli patlıcan kebabının üzerindekiler kızarıncaya kadar fırında kalması yeterli. Fırından çıkan yemeği sıcak olarak konuklarınıza sunabilirsiniz. Yanında salatalık ve taze naneyle hazırladığınız cacık ve pilavla harika bir menü olacaktır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:38:51





Etli Patlıcan Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Patlıcan Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017