Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Etli Patlıcan Kebabı

Etli Patlıcan Kebabı

Etli patlıcan kebabı, her zaman ana yemek olarak yapılabilecek lezzetli patlıcan yemeklerinden biridir. Hazırlanması son derece kolay olan yemeğin fırında pişirilmesi, daha lezzetli olmasına neden oluyor. Biliyorsunuz patlıcan çok farklı şekillerde pişirilebiliyor. İster ocakta ister fırında, isterseniz közleyerek değişik lezzetlerini yakalamak çok kolay. Patlıcanın böreklere, yemeklere, salatalara çok yakışan bir sebze olduğunu söyleyebiliriz. Bostan patlıcanı, kemer patlıcanı, Halkapınar patlıcanı gibi çeşitleri bulunan sebzenin hepsi aynı lezzeti veriyor. Önemli olan mevsiminde tüketilmesi. Hem acımsı bir lezzeti olmuyor hem de fazla çekirdekli olmuyor. Düşük kalorili ve bol lifli yapısıyla tüketilmesi tavsiye edilen patlıcanı, yaz mevsiminde bolca yemelisiniz. Sizlere bugün vereceğimiz tarif, kuzu etiyle fırında yapılan kebabını da beğeneceğinizi düşünüyoruz. Şimdi yemeğimizi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Etli patlıcan kebabı için gerekli olan malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 adet iri boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet çarliston biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Kızartma için sıvı yağ

Etli patlıcan kebabı nasıl yapılır?


Önce patlıcanların kabuklarını alacalı olarak ayıklayalım. Bunları beklerken tuzlu suyun içinde tutmamız gerekiyor. Bu şekilde patlıcanların kararmasını önleriz. Ayrıca suyun içinde acı suyunun çıkması gerekir. Patlıcanlar suda beklerken bizde malzemeleri hazırlamaya başlayalım. Önce kuru soğanları bir kabın içine ince yemeklik olarak doğrayalım. Aynı şekilde çarliston biberlerin 2 tanesinin çekirdeklerini ayıklayarak, onları da yemeklik doğrayalım. Diğerleri yemeğin üzerine süslemek amacıyla kullanacağız. Maydanozun saplarını ayıklayarak, incecik kıyalım. Domateslerden 2 tanesinin kabuklarını soyarak, ince küp şeklinde doğrayalım. Kalan bir taneyi yemeğin üzerini süslemek için kullanacağız. Sarımsakları da dövelim. Bir tavanın içine sızma zeytinyağını koyalım. Ateşin üzerinde kızınca içine kuşbaşı kuzu etlerini atalım. Etleri güzelce kavuralım. Sonra ateşin altını kısarak, kendi suyuyla pişmesini sağlayalım. Etleri önce kavurmamızın nedeni, etin suyunun içine hapsolması içindir. Böylece lezzeti içinde kalmış olur. Suyunu çeken etlerin içine doğradığımız kuru soğanları ve çarliston biberleri ilave edelim. Bunları kavurmaya devam edelim. Ardından domates salçasını koyarak, kokusu çıkana kadar kavuralım. Sonra dövülmüş sarımsakları ve doğranmış domatesleri tavanın içine atalım. Tuzunu ve karabiberini ilave ederek, malzemelerin bir arada pişmesini sağlayalım. En son kıyılmış maydanozları tavaya ilave ederek, karıştıralım. Yemeğin iç malzemesine biraz sıcak su koyalım. Şimdi tuzlu suyun içindeki patlıcanları çıkararak, doğrayalım. Bunları tavanın içindeki kızartma yağında fazla yakmadan kızartalım. Kızaran patlıcanları uygun bir tepsinin içine yayalım. Üzerine hazırladığımız iç malzemeyi yayalım. Tepsiniz üzerini çarliston biberler ve domatesle süsleyelim. Yemeğin suyu patlıcanlarla hemen hemen aynı seviyede olmalıdır. Eğer koyduğunuz su azsa ilave edebilirsiniz. Şimdi önceden 180 derecede ısıttığınız fırının içinde yemeği pişirebiliriz. Etli patlıcan kebabının üzerindekiler kızarıncaya kadar fırında kalması yeterli. Fırından çıkan yemeği sıcak olarak konuklarınıza sunabilirsiniz. Yanında salatalık ve taze naneyle hazırladığınız cacık ve pilavla harika bir menü olacaktır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:13:26
Etli Patlıcan Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Etli Patlıcan Kebabı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Etli Patlıcan Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Etli Mantı Tarifi
Etli Mantı Tarifi
Etli mantı tarifi, Türk mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Yöresel olarak yapımı ve adı biraz farklılık gösterse de yemeğin ana malzemeleri hiç değişmiyor. İç malzemesi olarak et, kıyma, patates, peynir, ıspanak gibi malzemelerden hazırlanm...
Etli Ekmek
Etli Ekmek
Etli ekmek, kuzu eti, domates, soğan ve biberle hazırlanan lezzetli bir tariftir. Konya ve Sivas yörelerine ait olan bu tarifin içindeki etin elde hazırlanması gerekiyor. Ancak biz evlerde bunu kolay yapamayacağımızdan hazır kıymayla hazırlayacağız. ...
Etli Pide
Etli Pide
Etli pide, iç malzemesi olarak kuşbaşı etin kullanıldığı lezzetli bir pide çeşididir. Genellikle dışarıda yediğiniz bu pideyi, sizde evde yapmayı deneyebilirsiniz. Hem siz hem de konuklarınız için güzel bir seçenek olacaktır. Et ve hamurun birbiriyle...
Etli Sebze Yemekleri
Etli Sebze Yemekleri
Etli sebze yemekleri, yöresel olarak farklı şekillerde ve farklı malzemelerle pişirilmektedir. Sebzelerin içinde bulunan vitaminlerin, minerallerin ve zengin lif kaynaklarının, ette bulunan protein ile vücuda alınmasının sayısız faydası bulunmaktadır...
Etli Pilav
Etli Pilav
Etli pilav, yemeklere eşlik eden güzel bir pilav tarifidir. İçeriğinde bulunan bol miktarda karbonhidrat sayesinde, vücudun enerji kaynağı olan, yaşlanmayı geciktiren pirinç, sağlığa sayısız faydalar sunuyor. Tüm dünya mutfaklarının vazgeçilmez bir b...
Etli Çorba
Etli Çorba
Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat malzemeli ve çok değişik besinlerden oluşan çorba çeşitlerinin yanında, etli yapılan çorbaların yeri...
Etli Bulgur Pilavı
Etli Bulgur Pilavı
Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sisteminin rahatlatılmasına, kanserden korunmamıza yardımı olmasına ve kan şekerini yükseltmemesine kadar s...
Etli Patates Yemeği
Etli Patates Yemeği
Etli patates yemeği hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Kış aylarının sevilen bir yemeği olsa da yaz aylarında da rahatlıkla pişirebilirsiniz. Patates tüketimine özellikle kış aylarında önem verirseniz, ihtiyacınız olan C vitamininin çoğunu k...
Etli Sarma
Etli Sarma
Etli sarma, mutfağımızın en güzel yemekleri arasında yer almaktadır. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesinin keyifli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Bu yemeği ağzınızın tadıyla yemeği isterseniz, mutlaka sarma yaparken kullanacağınız yaprakları...
Etli Biber Dolması
Etli Biber Dolması
Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor. Yani zeytinyağlı dolma yaparken gibi pirincini faz...
Etli Lahana Sarması
Etli Lahana Sarması
Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsiniz. Bu faydalı sebzey...
Etli Kuru Fasulye
Etli Kuru Fasulye
Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin yanında salata olara...

 

Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Etli Çorba
Etli Bulgur Pilavı
Etli Patates Yemeği
Etli Sarma
Etli Biber Dolması
Etli Lahana Sarması
Etli Kuru Fasulye
Etli Nohut
Etli Bamya
Konya Etli Ekmek
Kastamonu Etli Ekmek
Etli Güveç
Fırında Etli Patlıcan
Fırında Etli Güveç Tarifi
Etli Enginar
Fırında Etli Patates
Etli Yahni
Etli Köfte Tarifi
Etli Yaprak Sarması
Et Yemekleri
Etli Taze Fasulye
Etli Pırasa Yemeği
Etli Patlıcan Yemeği
Etli Patlıcan Kebabı
Etli Kabak Dolması
Popüler İçerik
Etli Nohut
Etli Nohut
Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın ...
Etli Bamya
Etli Bamya
Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylar...
Konya Etli Ekmek
Konya Etli Ekmek
Konya etli ekmek, Konya şehrimizle özdeşleşmiş olan geleneksel bir pide çeşididir. Bunu yerinde yerseniz gerçek lezzetini anlayabilirsiniz. Fakat evde...
Kastamonu Etli Ekmek
Kastamonu Etli Ekmek
Kastamonu etli ekmek, Kastamonu şehrimize has güzel bir et ekmeği tarifidir. Bu isim zaman içinde etli ekmek olarak değişime uğramıştır. Eskiden et dö...
Etli Güveç
Etli Güveç
Etli güveç, lezzetine doyamayacağınız tariflerimizden biridir. Yemeğin güveçte pişirilmesi lezzetine katkıda bulunuyor. İçine koyulan sebzelerin çiğde...
Fırında Etli Patlıcan
Fırında Etli Patlıcan
Fırında etli patlıcan, kuşbaşı etle hazırlanan lezzetli patlıcan yemekleri arasında yer alır. Yemeğinizi ister kuzu eti ile ister dana etiyle pişirebi...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Etli Mantı Tarifi
Etli Ekmek
Etli Pide
Etli Sebze Yemekleri
Etli Pilav
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024