Etli Nohut



Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özellikle diyet yapanlar için ideal besinler arasında yer almaktadır. Ayrıca folik asit ve demir ihtiyacını giderdiğinden, özellikle hamile bayanların tüketmesi tavsiye edilmektedir. Bunun yanında nohutun kadınların göğüs kanseri riskini azaltan, menopoz dönemindeki sıkıntıları gideren özelliklere sahip olduğunu belirtelim. İsterseniz iştahınızı düzenleyen, uyku sorunlarınızı gideren, depresyonda olanlara iyi gelen yemeğimizi birlikte pişirmek için hazırlıklara başlayalım.

Etli nohut için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 350 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Etli nohut yapımı

  • Yemeğimizi pişirebilmek için bir gece önceden nohutları ılık suyun içinde kabartmanız gerekir.
    Etli Nohut

    Bu şekilde bir gün sonra nohutlar iyice kabaracak ve kolay pişecektir. Kabaran nohutları tencerede yumuşayana kadar haşlayın. İsterseniz düdüklü tencere kullanarak nohutların pişme süresini kısaltın.
  • Etli nohut yapmak için bir tarafta nohutu haşlarken, diğer tarafta kuşbaşı dana etini pişirin. Bir tencerenin içinde çok az yağla birlikte hafif kavurarak, içine biraz su ilavesiyle kısık ateşte etler yumuşayana kadar haşlayın. Suyu az koyarsanız, kendi suyuyla daha lezzetli pişecektir.
  • Bir tencerenin içine sızma zeytinyağını koyun. İçine kuru soğanları, yeşil biberleri ve kırmızı biberi yemeklik doğrayın. Bunları soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Daha sonra içine haşladığınız kuşbaşı dana etlerini koyarak kavurmaya devam edin.
  • Malzemeler kavrulduktan sonra içine kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ve domates salçasını koyun. Bunlarla birlikte malzemeyi pişirmeye devam edin. İçine haşlanmış nohutları ve sıcak suyu ilave edin. Tereyağını, tuzu ve karabiberi bu aşamada yemeğinize ilave edin.
  • Ocağın altını kısarak, bir süre daha yemeğiniz malzemelerle özdeşleyinceye kadar pişirmeye devam edin. Yemeğiniz piştikten sonra sıcak olarak, pilav eşliğinde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:41:08





Etli Nohut Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Nohut"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017