Etli Mantar Sote



Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve kalp krizinin önlenmesine yarayan potasyum açısından muzdan bile daha zengin olan bir besin. Mantarın içeriğinde çok fazla su bulunduğundan, yemeklerde kullandığınızda suyu az miktarda kullanmalısınız. Doğradığınız mantarların kararmaması için, limonlu suyun içinde bekletmelisiniz. Prostat ve göğüs kanserini önleyici etkileri kanıtlanmış olan mantarı tüketmek için, kendimize fırsatlar yaratmalıyız. İster yemek olarak pişirmeli, ister salatalarda kullanmalı, istersek garnitür olarak tercih etmeliyiz. Kültür mantarı olarak yetiştirildiğinden, yılın her döneminde mantara ulaşabiliriz. Dilerseniz artık etli mantar sote tarifimizi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Etli mantar sote için gerekli olan malzemeler

  • 300 gram dana eti
  • 15 adet mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı rendelenmiş domates
  • Yeterince karabiber, tuz, kekik ve kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Etli mantar sote yapımı

  • Yemeğimizin yapımına dana etini sotelik küçük küp şeklinde doğrayarak başlayalım.
    Etli Mantar Sote

    Teflon bir tavayı ocağın üzerinde kızdıralım. İçine yağ koymadan doğradığımız etleri içine atalım. Etler suyunu salıp, çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Bu sayede etlerin iyice yumuşamasını sağlarız.
  • Tavada bulunan etler yumuşadıktan ve suyunu çektikten sonra içine zeytinyağını ilave edelim. Bu şekilde kısa bir süre kavuralım.
  • Etlerin içine kuru soğanı piyazlık doğrayarak, sarımsakları küçük küçük doğrayarak ilave edelim.
  • Bu esnada mantarları yıkayarak, doğrayalım ve limonlu suyun içinde tutalım. Bu işlemi mantarların kararmaması için yapıyoruz.
  • Tavada pişen malzemenin içine çarliston biberleri ve kırmızı biberi çekirdeklerini ayıklayarak doğrayalım. Kısa bir süre kavurduktan sonra, mantarları limonlu sudan çıkararak tavadaki malzemelerle buluşturalım.
  • Yemeği bir yandan kavururken, içine domates rendesini, tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi ve kekiği ilave edelim. En son içine az miktarda sıcak su ilave ederek, etli mantar soteyi kısık ateşte pişmeye bırakalım. İstediğimiz kıvama geldiğinde servis tabağına alarak, yanında pilavla konuklarımızın beğenisine sunalım.
  • Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:41:47





Etli Mantar Sote Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Mantar Sote"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017