Etli Kuru Fasulye



Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin yanında salata olarak yenebilir. Besleyici özelliği çok fazla olan kuru fasulye, tam bir protein deposu. Yanında turşu, cacık ve pilavla birlikte iyi bir menü oluyor. Yalnız etli kuru fasulye pişirirken çok yüksek ateş kullanmayın ve yemeği çok fazla pişirmeyin. Böyle yaparsanız yemeğinizin görünümü hiç hoş olmayacak, lapa gibi görünecektir. Şimdi birlikte etli kuru fasulye yemeğini pişirmeye başlayalım.

>

Etli kuru fasulye için gerekli olan malzemeler

  • Yarım kg kuru fasulye
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tane yeşil biber
  • Yeteri kadar tuz

Etli kuru fasulye yapımı

  • Yemeğimizi hazırlamaya akşamdan ıslatmış olduğumuz kuru fasulyeleri süzmekle başlayalım. Bunları bir tencereye koyalım. İçine biraz tuz ve üzerini geçecek kadar su ilave edelim. Tuz koymamızın sebebi, fasulyeler pişince daha lezzetli olsun diye. Bu küçük bir püf noktası, her zaman haşlarken içine tuz koymanızı tavsiye ederiz.
    Etli Kuru Fasulye

    Etli kuru fasulye yaparken biraz iri kuru fasulye seçmenizi tavsiye ederiz.
  • Kuru fasulyeler haşlandıktan sonra, suyunu süzmeyin. Çünkü sudan çıkardığınız fasulyelerin kabukları çatlayacak ve yemekteki görünümü güzel olmayacaktır. Bu yüzden pişirene kadar böyle bekletelim.
  • Bir tencerenin içine kuru soğanı ve çekirdeklerini ayıkladığımız biberleri doğrayalım. Soğanları yemeklik, biberleri ise halka biçimde doğrayalım. Bunları zeytinyağında kavurmaya başlayalım.
  • Soğanlar şeffaflaşana kadar kavrulduktan sonra, kuşbaşı etleri içine ilave edelim. Bir süre bu şekilde kavuralım. İçine domates ve biber salçasını ilave ederek, salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Malzemenin içine yarım su bardağı kadar sıcak su koyarak kısık ateşte etler biraz yumuşayana kadar pişirelim.
  • Yemeğin içine kuru fasulyeleri ilave edelim. İçine hafif kuru fasulyeleri geçene kadar sıcak su ilavesi yapalım. Yemeğin içine tuzunu bu aşamada koyalım. Arzu ederseniz bu aşamada, kuru fasulyenin gazından şikayet edenler yemeğe bir çimdik kimyon ilave edebilirler.
  • Yemeği kısık ateşin üzerinde yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirelim. Bu arada yemeği karıştırırken, fasulyeleri ezmemeye dikkat edin.
  • Etli kuru fasulyeyi yanında pilav, cacık ve turşuyla konuklarımıza ikram edebiliriz. 
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:42:31





Etli Kuru Fasulye Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Kuru Fasulye"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017