Etli Kereviz Yemeği



Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Karaciğer şişkinliğine, böbreklerin çalışmasına önemli katkıları bulunmaktadır. Özellikle yaprakları ve saplarının taze kısımları mutlaka tüketilmelidir. Emziren kadınların sütünü arttıran, unutkanlıkları önleyen, stresi azaltan, yorgunluğu gideren, ağız kokusuna engel olan bu şifalı sebze, farklı pişirme yöntemleriyle mutlaka tüketilmelidir. Sizlere vereceğimiz tarfi umarım beğenirsiniz. Dilerseniz birlikte yemeğimizin yapımına başlayalım.  

Etli kereviz yemeği için gerekli olan malzemeler

  • 4 tane orta boy kereviz
  • 350 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Arzu edilirse 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Etli kereviz yemeği yapımı

  • Yemeği hazırlamak için kuşbaşı dana etini tencereye koyun. Önce yüksek ateşte biraz döndürün.
    Etli Kereviz Yemeği

    Daha sonra kısık ateşe alarak, saldığı su çekene kadar pişmesini sağlayın. Arzu ederseniz içine bir çay bardağı kadar sıcak su koyabilirsiniz. Dana eti olduğundan, istediğiniz gibi pişmesi gerekiyor.
  • Pişen etleri bir kenara alın. Tencerenin içine kuru soğanları yemeklik olarak doğrayın. Havucu da halka şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ilave ederek, ateşte kavurmaya başlayın.
  • Bu arada kerevizleri ayıklayın. Baş taraflarını, yaprakları ve saplarının taze olanlarını bir kabın içine koyun. Hepsini güzelce yıkayın. Daha sonra kerevizlerin kararması için limonlu suyun içine koyun.   
  • Kavurduğunuz soğan ve havucun içine domates salçasını ilave edin. Biraz daha kavurduktan sonra, pişmiş olan etleri ilave ederek, kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan malzemenin içine patatesi küp şeklinde doğrayarak atın. Limonlu suda bekleyen kerevizleri süzerek, malzemenin içine ilave edin.
  • Yemeğin içine malzemelerin hafifçe üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ve karabiberini bu esnada koyabilirsiniz. Yemeğiniz bu şekilde kısık ateşte 15-20 dakika içinde pişmiş olacaktır. Daha sonra servis tabağına alarak, üzerine kırmızı pul biber dökerek konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:42:07





Etli Kereviz Yemeği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Kereviz Yemeği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017