Etli Kabak Dolması



Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa iyi gelen, prostat ve basur tedavilerinde destekleyici, vücudu temizleyen, kan yapıcı, öksürüğe faydalı, kan şekerini ve tansiyonu düzenleyen, sinirleri yatıştıran kabak dört mevsim yetişen bir sebze olduğundan her zaman tüketilmesi gerekir. Kabağı salatalarda, yemeklerde ve dolmalarda çok yönlü olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz etli kabak dolmasını birlikte hazırlamaya başlayalım.

>

Etli kabak dolması için gerekli olan malzemeler

  • 1 kg uygun ebatlarda kabak
  • 300 gram dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Üzeri için

  • Sarımsaklı veya sade yoğurt
  • Bir kaç dal dere otu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Sızma zeytinyağı

Etli kabak dolması yapımı

  • Önce kabakları soyarak, ortadan ikiye bölelim.
    Etli Kabak Dolması

    . Dolmalık kabak alırken fazla şişman ve büyükleri tercih etmeyin. Mümkünse orta boy ve düzgün kabak seçmeye dikkat edin. Kabakların içini güzelce oyun.
  • Dolmamızın iç malzemesini hazırlamak için, kuru soğanları ince yemeklik şekilde doğrayalım. İçine maydanozu ve dere otunu ince bir şekilde kıyalım.
  • Malzemenin içine domateslerin kabuklarını soyarak, küçük bir şekilde doğrayalım. Domates salçasını, yıkanmış pirinci ve kıymayı ilave edelim.
  • İç malzemeye sızma zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyarak iyice karıştıralım.
  • Dolmaya koyacağımız iç malzeme hazırlandı. Şimdi içini oyduğumuz kabakları bu malzemeyle dolduralım. İç malzemeyi çok sıkı koymamaya dikkat edin. Pişince pirinçler kabaracağından, kabakların dışına taşabilir. Kabak dolmalarının üstüne domates dilimleri yerleştirin.
  • İçlerini doldurduğunuz kabakları uygun bir tencereye sıralayın. Bunun üstüne yağda kızdırdığınız salçayı ve sıcak suyu ilave edin.
  • Hazırlanmış dolmaları kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmelisiniz. Yaklaşık olarak yarım saat sonra etli kabak dolması hazır olacaktır. Konuklarınıza üzerine sarımsaklı ya da sade yoğurt ve dere otu ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:42:17





Etli Kabak Dolması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Kabak Dolması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017