Etli Enginar



Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şekilde ayıklayabilirsiniz. Önce en dışta bulunan kart yaprakları koparın. Daha sonra yaprakların uç kısımlarını kesin. Daha sonra yaprakları aralayarak, en ortada bulunan tüylü kısmını bir kaşıkla temizleyin. Enginarlar tazeyse, iç kısımda bulunan yaprakları üzerinde bırakabilirsiniz. Sadece çanak kısmını kullanmak isterseniz, tüm yapraklarını ayıklayın. Dikkat etmeniz gereken nokta, ayıkladığınız enginarların kararmaması için limonlu suyun içine koymanızdır. Enginar karaciğere, idrar yollarına ve kanı temizlemede önemli bir sebzedir. Bu yüzden mevsiminde derin dondurucuda saklayarak, taze olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Birlikte etli enginar yemeğini hazırlamaya başlayalım.

Etli enginar tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 6 tane taze enginar
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince karabiber ve tuz
  • 2-3 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı un

Etli enginar yapımı

Önce enginarları ayıklamamız gerekir

Etli Enginar

 Bunun için enginarların kabuklarını çıkaralım. Bir kabın içine limon suyuyla hazırladığımız suyu koyalım. Ayıkladığımız enginarların çanak kısımlarını limonlu suyun içine ters bir şekilde koyalım. Bu enginarların kararmasını önleyecektir. Enginarların çanaklarını ayıklarken, en içte bulunan yaprakların taze olanlarını üzerinde bırakın. Enginarın taze yapraklarını ve saplarını da, ayıklayarak, içine atabilirsiniz. Bir tencerenin içinde kuşbaşı kuzu etini yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Daha sonra ateşin altını kısarak, çok az su ilave ederek etlerin pişmesini sağlayınız. Etler suyunu çektikten sonra, yemeklik olarak doğradığınız kuru soğanı ilave edin. Malzemeyi kavurmaya başlayın. Kalan sızma zeytinyağını tencerenin içine koyun. Ateşin hızını orta ayarda yapın. Bu arada limonlu suda bekleyen enginar çanaklarını dört parçaya bölün. Enginarın çanaklarını, yapraklarını ve sap kısımlarını limonlu sudan çıkararak, tencerenin içine atın. Çok kısa süre hepsini birden kavurun. Tencerede bulunan malzemeyi örtecek kadar sıcak su, tuz ve karabiber ilavesi yapın. Yemeğin pişmesine yakın yarım limon suyu ve unu karıştırarak, içine terbiye edelim. Etli enginar yemeği yaklaşık olarak 20-25 dakika içinde pişecektir. Sevdiklerinize sıcak olarak servis edebilirsiniz.   

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:39:43





Etli Enginar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Enginar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017