Etli Çorba



Etli çorba, çorba çeşitleri arasında oldukça doyurucu bir tariftir. Çorba tarifleri günün her öğününde tercih edilmektedir. Sebzeli, tavuklu, sakatat malzemeli ve çok değişik besinlerden oluşan çorba çeşitlerinin yanında, etli yapılan çorbaların yeri ayrıdır. Protein yönünden zengin olan bu çorbayı herkesin seveceğini düşünüyoruz. Etin lezzetli bir besin olduğunu biliyoruz, çorbaların lezzetini daha fazla  arttıracaktır. Özellikle çocukların sağlıklı beslenmesi için, tercih edebilirsiniz. Özel davetlerinizde bu çorba tarifini yemek menünüze dahil edebilirsiniz. Şimdi birlikte etli çorbamızın yapımına başlayalım.

Etli çorba için gerekli olan malzemeler

  • 250 gram kemikli kuzu gerdan eti
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yemeklik tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Üzeri için

  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı sirke

Etli çorba yapımı

Önce parçalar halindeki kuzu gerdan etini güzelce yıkayalım. Bir tencerenin içine koyalım.

Etli Çorba

Ateşin altını kısarak, etlerin kendi suyunu salmasını ve pişmesini sağlayalım. Etler suyunu salınca tencerenin içine 1-2 damla limon suyu damlatalım. Suyunu çeken etlerin üzerine üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde etlerin pişmesini sağlayın. Piştikten sonra etleri suyun içinden çıkararak, kemiklerinden ayırın. Tencerenin içindeki et suyunu süzgeçten geçirin. İçinde kalabilecek kemik parçalarının ayıklanması için bunu ihmal etmeyin. Kemiklerinden ayırdığınız etleri iyice küçülterek, et suyunun içine atın. Bir kasenin içine yumurtayı kırın. Daha sonra 1 tane limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı unu karıştırarak, yumurtayla birlikte çırpın. Bunun üstüne tencerede bulunan et suyundan bir kepçe dökün. Bunu çırparak, tencerede bulunan et suyunun içine karıştırın. Çorbayı 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırın. İçine kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ilave edin. Bunları karıştırarak, çorbanın üstüne gezdirin. Etli çorbanız artık konuklarınıza servis edilmeye hazır. Çorba kaselerine koyarak ikram edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine dövülmüş sarımsak, sirke ve kırmızı biber karışımından oluşan bir sos ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:39:36





Etli Çorba Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Çorba"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017