Etli Çiğ Köfte Tarifi



Etli çiğ köfte tarifi, köftelik bulgur, çeşitli baharatlar, soğan ve kırmızı etle hazırlanan, çiğ olarak tüketilen, Urfa mutfağına ait bir yiyecektir. Buradan ülkemizin her köşesine yayılarak herkesin severek tükettiği besinler arasına girmiştir. İnce sıkma şeklinde hazırlanan çiğ köfteler marul yaprağı ve lavaşla tüketilebilir. İçine konan bulgur şişeceği için, taze olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Çiğ köfte yapımında kullanacağınız etin sinirlerinden ayrılmış olması gerekir. Bunlara dikkat ederseniz, evinizde güzel bir etli çiğ köfte hazırlayabilirsiniz. Genellikle acılı olarak yapılsa da, siz isterseniz köftenizi acısız olarak ta hazırlayabilirsiniz. Şimdi birlikte etli çiğ köftenin yapımına geçebiliriz. 

Etli çiğ köfte tarifi için gerekli olan malzemeler

  • 4 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 500 gram yağsız kırmızı et
  • 6 yemek kaşığı kuru isot biber
  • 10 adet yeşil taze soğan
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım limon suyu
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Marul yaprakları

Etli çiğ köfte yapımı

  • Çiğ köftemizi hazırlamak için yoğurma kabının içine ince bulguru koyuyoruz.
    Etli Çiğ Köfte Tarifi

    /li>
  • İnce bulgurun içine yağsız ince çekilmiş ve sinirlerinden ayrılmış olan eti, tuzu, karabiberi, rendelediğiniz kuru soğanı, çok ince doğranmış taze soğanları, isot biberi, maydanoz ve ezilmiş sarımsağı koyuyoruz.
  • Malzemelerin içine biraz su ilave ederek, kabarması için karıştırıyoruz. Çiğ köfte malzemelerini iyice yoğuruyoruz. Malzemelerin birbiriyle özdeşleşmesi gerekiyor. Yoğururken isterseniz hazırladığınız limonlu suyla ellerinizi ıslatabilirsiniz. İyice yoğurmadan suyu fazla koymamanız gerekir. Böyle yapmazsanız bulgur malzemelerle özdeşleşmeden kabarmış olacak ve lezzeti yerinde olmayacaktır. Bu yüzden suyu ilave ederken dikkatli olmalısınız. Suyu yavaş yavaş ilave etmeniz gerekir.
  • Yoğurduğunuz çiğ köftenin kıvamına dikkat ediniz. Gerekiyorsa su ilave ederek, yoğurmaya devam edin. Yoğurma işlemi sizi biraz yorsa da, uğraşmanıza değecek bir tariftir. Yavaş ama kuvvetli bir şekilde bastırarak yoğurma işlemini yapmalısınız.
  • Hazır olduğunuzu düşündüğünüzde, elinizde sıkarak hazırladığınız ince ve uzun köfteleri marul yapraklarıyla döşediğiniz servis tabağına alınız.
  • Etli çiğ köfteleri artık konuklarınızın beğenisine sunabilirsiniz. Yanında şalgam ya da yoğurt servisi yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:41:58





Etli Çiğ Köfte Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Çiğ Köfte Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017