Etli Bulgur Pilavı



Etli bulgur pilavı, mutfağımızın lezzetli bir pilav türüdür. Severek tüketilen bulgur pilavı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, sindirim sisteminin rahatlatılmasına, kanserden korunmamıza yardımı olmasına ve kan şekerini yükseltmemesine kadar sayısız fayda içermektedir. İçeriğindeki folik asit nedeniyle anne ve çocuk sağlığının korunmasında etkili olan, şeker hastalarının güvenle yiyebileceği besin grupları arasında bulunur. Bulgur mutfağımızda çok farklı yemek çeşitlerinde kullanılmaktadır. En yaygın olarak bulgurdan yapılan pilavlar, köfteler gelmektedir. Et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edilen bulgur pilavı, bazı yörelerde besleyici özelliğinden dolayı ana yemek olarak yenmektedir. Dilerseniz birlikte etli bulgur pilavını hazırlamaya başlayalım.

Etli bulgur pilavı için gerekli olan malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet iri boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber

Etli bulgur pilavı yapımı

Pilavı hazırlamak için, kuşbaşı kuzu etlerini pilavı pişireceğimiz tencerenin içine alalım.

Etli Bulgur Pilavı

Bunları hiç yağ koymadan kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Kuzu etleri kendi suyunu salıp, tekrar çekene kadar etleri pişirelim. Tencerede suyunu çeken etlere sızma zeytinyağını ilave ederek kavurmaya devam edelim. Bu arada kuru soğanı ve yeşil biberleri ayıklayarak, yemeklik olarak ince doğrayalım. Bunları kavrulan etlerin olduğu tencereye koyalım. Birlikte kavrulmaya devam etsinler. Daha sonra domates salçasını koyarak, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. İçine rendelediğimiz domatesleri atalım. Malzemenin tuzunu ve karabiberini ilave edelim. Bu şekilde domatesler pişene kadar ateşte tutalım. Ardından pilavlık bulguru yıkayalım. Tenceredeki malzemenin içine 5 su bardağı sıcak su ilave edelim. Su kaynadıktan sonra, yıkanmış bulgurları içine atalım. Ateşin altını kısarak, etli bulgur pilavının pişmesini bekleyelim. Yaklaşık olarak 15-20 dakika içinde pilavınız pişecektir. Bu arada pilavın içine tereyağını ilave etmeyi unutmayalım. Ocağın altını kapattıktan sonra, pilavı tahta bir kaşık ile karıştıralım. Pişen pilavı kısa bir süre dinlendirerek, yanında ayran ile birlikte sevdiklerimize ikram edelim.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:40:30





Etli Bulgur Pilavı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Bulgur Pilavı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017