Etli Bamya



Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece kışın bile aynı tazelikte yemeğini pişirebilirsiniz. Çoğu insan bamyayı yemeyi pek sevmez. Ancak faydalarını bilseler, bu fikirlerinin değişeceğini düşünüyoruz. İçeriğindeki çözünebilir lifler sayesinde metabolik toksinleri yok eden ve kalp hastalığı riskini azaltan, vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan, ülseri önlemede etkili, retinayı koruduğundan katarakt oluşumunu önleyen, depresyon ve stresi azaltan, C vitamini içeriğiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan  bu sebze sofralarımızdan eksik edilmemelidir. Ayrıca kilo vermek isteyenlere ve kemiklerini güçlendirmek isteyenlere özellikle tavsiye edeceğimiz bir sebzedir. Pişirme şeklinde bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, çok lezzetli bir etli bamya yiyebilirsiniz. Dilerseniz şimdi yemeğimizin yapımına başlayalım.

Etli bamya için gerekli olan malzemeler

  • Yarım kg taze bamya
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 2 adet olgun domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Çeyrek limon suyu
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeterince tuz

Etli bamya yapımı

  • Yemeğin yapımına başlamadan önce bamyalarınızı yıkayın.
    Etli Bamya

    Ardından bir süzgece koyarak kurumalarını sağlayın. Bamya pişirirken uygulamanız gereken ilk püf noktası burasıdır. Bamyaları ayıklamadan önce yıkayıp, kurutmanız gerekiyor. Eğer ayıkladıktan sonra yıkarsanız, bamya salgısını salacak ve yemeğinizin tadını kaçıracaktır.
  • Kuruyan bamyaların baş bölümlerini bıçakla döndürerek kesin. Bamyaların tamamını ayıkladıktan sonra, içine yarım limon suyu sıktığınız suyun içine koyun.
  • Tencerenin içine kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayın. İçine sızma zeytinyağını koyun ve soğanları şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanların içine, kuşbaşı etleri koyun. Bütün malzemeyi birlikte kavurun. İçine domates salçasını ilave ederek, kavurmaya devam edin.
  • Tencerenin içine etleri iki parmak kadar geçecek şekilde sıcak su ilave edin. Etlerin bir süre böyle pişmesini sağlayın.
  • Etlerin pişmesinden sonra, bamyaları limonlu sudan çıkararak, tencerenin içine atın. Tencereye çeyrek limon suyunu ve tuzu ilave ederek, yemeği kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Yemeğe gerekiyorsa çok az sıcak su ilave edebilirsiniz. Yalnız yemek fazla sulu olmasın. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şey, yemeği kaşıkla karıştırmamaktır. Tencereyi sadece hafifçe sallayarak, karıştırın. Etli bamya yemeğiniz, kısa sürede pişecektir. Konuklarınıza uyanında pilavla birlikte servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2014 00:43:02





Etli Bamya Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Etli Bamya"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Etli Kabak Dolması

Etli kabak dolması, kabak sebzesi ile yapılan sevilen yemek türlerinden biridir. Kabak lif oranı yüksek, kolay sindirilebilen bir sebze olduğundan, herkese tavsiye edebiliriz. Vitaminler ve mineraller açısından zengin, kabızlığa i...

Etli Bamya

Etli bamya, yaz döneminde severek tüketilen yemekler arasındadır. Yumuşak bir sebze olduğundan, sindirim ve mide için faydalıdır. Bu sebzeyi kış aylarında da tüketmek isterseniz, yaz aylarında buzdolabında dondurucuda saklayabilir...

Etli Nohut

Etli nohut, baklagiller içinde en fazla protein içeren nohutla hazırlanan bir yemek tarifidir. İçeriğinde bulunan lif oranı da , günlük ihtiyacınızın yarısını karşılayabilir. Bu nedenle sizleri uzun bir süre tok tutacaktır. Özelli...

Etli Kuru Fasulye

Etli kuru fasulye, bakliyatlar arasında sanırız en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Mutfağımızın klasikleşmiş yemeklerinden olan kuru fasulye, zeytinyağlı ve etli yemek olarak tüketilebildiği gibi, piyaz yapılarak yemeklerin ...

Etli Yaprak Sarması

Etli yaprak sarması, mutfağımızın en sevilen yemekleri arasında yer almaktadır. Yaz ve kış aylarında ister taze yapraktan, ister salamura yapılmış yapraktan yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. Mevsiminde hazırladığınızda kullanacağını...

Etli Lahana Sarması

Etli lahana sarması, lahananın bol olduğu kış aylarında yapılan güzel lezzetli bir sarma türüdür. Yapımı biraz zahmetli olsa da, yemesi bir o kadar zevklidir. Bu nedenle hazırlarken biraz fazla sarabilir, ertesi günde yiyebilirsin...

Etli Enginar

Etli enginar, beğeneceğinizi umduğumuz bir tariftir. Karaciğer dostu olan enginarla hazırlayacağımız yemeği yapmakta zorlanmayacaksınız. Enginar ayıklaması bazı kişileri biraz düşündürebilir. Ancak enginarı son derece kolay bir şe...

Etli Biber Dolması

Etli biber dolması, yaz aylarında severek tüketilen yemeklerimizden biridir. Dolmanın iç malzemesi yemeğin lezzetini belirleyen bir unsur. Etli pişirildiğinden, yenirken bu lezzeti vermesi gerekiyor.  Yani zeytinyağlı dolma yapark...

Etli Mantar Sote

Etli mantar sote, sevdiklerinize pilavla birlikte ikram edilecek güzel bir yemek tarifidir. Ayrıca düşük kalorisi ve besleyici özellikleri ile sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. İçeriğinde bulunan tansiyonun düşmesine ve ...

Etli Kereviz Yemeği

Etli kereviz yemeği, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İştah açıcı bir sebze olan kereviz, mideyi güçlendiren, sindirime yardımcı, kanı temizleyen, cilde ve karaciğere iyi gelen özellikleriyle uzmanlar tarafından t...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

et yemekleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Aralık - 2017